Tutus & Tulles

Kendimi masal dünyasının prensesi gibi hissettiğim çocukluk dönemlerimde, ayaklarımın ucuna basarak dans etmeye çalışır ve balerin olmayı hayal ederdim :) Bu hayal gerçekleşmese de, balenin ve balerinlerin benim için hep özel bir yeri olmuştur. Benim gibi hayaller kuran modacıların sayısı azımsanamayacak kadar çok ki, balerin stili son dönemlerde oldukça öne çıkıyor! Uzun bir süre yalnızca babetler başrolde oynarken, özellikle "Siyah Kuğu" filminin popülerliğinden sonra, moda dünyasında "balerin stili" kavramı genişleyerek stilimize yansımaya başladı. Artık birçoğumuz balerine benzeme hayalini gerçeğe dönüştürebiliriz :)

Nasıl mı? Tabii ki balerinlerin vazgeçilmez parçası tütüler sayesinde! Başlangıçta özel günlerde giyilen şık kıyafetlerin bir parçası olsa da, gitgide günlük kıyafetlerdeki kombinlerde yerini aldı. Peki, günlük stilimizde tütüyü veya tüllü etekleri nasıl kullanabiliriz?

During the times of my childhood when I felt like a princess of the fairy tales, I used to try dancing on my tiptoes and dream of becoming a ballerina :) Although this dream didn't turn into reality, ballet and ballerinas have always had a special place in my life. It seems that the number of fashion designers who have dreams like me are so many that the "ballerina style" has been so popular lately! The ballerina flats have so long been in our lives, but with the arise of the movie "Swan Lake", the ballerina style has had reflections on other pieces of clothing. Now, the dream of turning into a ballerina is coming true, isn't it? ;)

So how can we make it? Of course, thanks to the tutus that are the indispensible clothes of ballerinas! Despite having been worn on special occasions in the beginning, they appear in casual styles presently. The question is: how can we make use of tutus and tulles in our casual styles?

Asi Prenses (Rebellious Princess)
Deri kıyafetleri ve kamuflaj ceketleri geçen yıldan beri her yerde görüyoruz ve kullanıyoruz. Tül eteğinizi deri ceketiniz veya kamuflaj gömleğinizle kombinlemeye ne dersiniz? Stilinizi giyeceğiniz deri çizmeler, asker botları veya spor ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz.

Leather jackets and camouflage shirts are everywhere! Why not wear them with your tulle skirt? You can complete your look with leather/army boots or sneakers.










Hanımefendi (Ladylike)
"Bir balerinin hakkını veririm, hanımefendilikten ödün vermem" diyorsanız, bu tarz tam size göre! Tül eteğinizin üzerine şık bir bluz veya gömlek giyebilirsiniz. Ayakkabı seçiminiz ise, şık stilettolardan veya babetlerden yana olsun.

Would you say you can't give up the elegance of a ballerina, this look is just for you! You can wear a chic blouse or a shirt as a top. Go for stilettos or ballerina flats.




















Sonbahar/Kış Stili (Fall/Winter Style)
Tütünün ince ve hafif dokusuna sizi sıcak tutacak parçalar eklemek de yeni sezon için oldukça modern bir tercih olabilir. Aşağıdaki stiller içinde en çok ekose gömlek & tül etek kombinini sevdiğimi söylemeden geçemeyeceğim :) 

By adding cozy pieces onto the light layers of the tutu, it's easy to create a modern look for the season. I wouldn't pass by without mentioning my favourite combo: the plaid shirt & tulle skirt :)







Olivia Palermo bu kombini ile size ilham verebilir!
Olivia Palermo could be your inspiration!











Şimdi de bu tarz parçaları bulabileceğimiz yerlere bir bakalım!
Let's see some online stores where you can find similar pieces!

Asos (burada/here), AliExpress (burada/here), Space 46 (burada/here), Ebay (burada/here), Modagram (burada/here) ve (burada/here), Oasap (burada/here), Chicwish (burada/here) (burada/here) (burada/here), Fashion the box (burada/here)


Tütü ve tül ile ilgili sizin düşünceleriniz nedir? Bu trendi siz de günlük stilinizde kullanmayı düşünür müsünüz?

What about your ideas on tutus and tulles? Would you consider adding these items to your casual outfits?

Sevgiler/Love

Puhusever

Comments

  1. tesekkurler, cok begenerek okudum Ezgicigim. Blogunu ilgiyle takip ediyorum...
    sevgiler

    ReplyDelete
  2. Çok teşekkür ederim! Sevgiler...

    ReplyDelete
  3. Ezgicim gerçekten çok başarılı bir yazı olmuş, çok uğraşmışsın, emeğin belli yazıda, ellerine ve zevkine sağlık! Thank you for featuring me:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkür ederim tatlım! It's a pleasure for me to feature you on my blog :)

      Delete
  4. Bayıldım canım, hem de en sonda bulacağımız yerler var ya onlar çok iyi, modagram simli ciciyi istiyorum :)
    Sevgiler
    Chiccamomile

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beğenmene çok sevindim tatlım :) Yorumun için teşekkür ederim. Modagram'ın simli tütüsü gerçekten de çok güzel! Daha önce oradan alışveriş yaptın mı bilmiyorum ama hizmet anlayışı çok iyi. Şimdiye kadar alışverişlerimden çok memnun kaldım, tavsiye ederim :)
      Sevgiler
      Puhusever

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

W for the weekend!

The HAPPY NEW post of the YEAR

Mellow yellow