Tuesday, 23 June 2015

Yaptım-yedim: M&M Cookies / Bonibonlu Amerikan Kurabiyesi



Yeni tarifler denemekten ve beğendiklerimi sevdiklerimle paylaşmaktan çok keyif alıyorum! En son keşfim ise Bonibonlu Amerikan kurabiyesi. Orijinalı M&M çikolatalarla yapılıyor ve pratik olması açısından bonibon kullanmak en iyisi olur diye düşündüm. Bu kurabiyeyi tanıdık olduğumuz, ağızda dağılan kurabiyelerden ayıran özelliği kıtır kıtır bir yapıya sahip olması. İnanın bu haliyle yerken size çok farklı bir deneyim yaşatacak :) Buyrun, tarif geliyor:

I'm so into trying out new recipes and sharing my experiences with the people I love! My latest discovery is the M&M Cookies. I preferred to use a different kind of chocolate rather than M&Ms for practicalitiy, though. These cookies are different from traditional cookies in that they have crunchy forms. It will be a different cookie experience for you if you give them a chance :) Here comes the recipe:

Bonibonlu Amerikan Kurabiyesi

Malzemeler

1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
100 gram margarin veya tereyağı (Tercihen tereyağı )
80 gram sütlü çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un

Üzeri için:
3 paket bonibon

Hazırlanışı

Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Erittiğiniz tereyağı ve çikolatayı ilk sıcaklığı gittikten sonra ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yoğurun. Yumuşacık, elinize yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Elinizde istediğiniz gibi yuvarlak şekiller verip üzerini istediğiniz kadar bonibonla süsleyin. 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. 

Umarım beğenir, afiyetle ve keyifle yersiniz :)


M&M Cookies

Ingredients

1 egg 
1 glass of sugar
100 gr butter
80 gr milk chocolate
A package of vanilla sugar (5 gr)
A package of baking powder (10 gr)
2,5-3 glasses of flour

Dressing:
2 or 3 bags of M&Ms (up to you!)

Instructions

Melt the chocolate and the butter over a bain-marie. In a large bowl, whip the egg and the sugar. Add the mixture of melted chocolate and butter after it has become tepid. Knead the dough after adding the flour, the baking powder and the vanilla sugar. You should have a soft but almost dry-to-touch dough. Roll into large balls and place as many M&Ms as you wish on the top. Bake for 20-25 minutes at 175 degrees.

Hope you like the cookies and enjoy the ride :) 













1 comment:

  1. Sitenizi takip etmeye başladım.
    Ben de bloguma beklerim, sevgiler :)
    http://guzellikdenizi.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete